Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Christmas kid's athletics 2014Christmas Kid's athletics  
ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Ο Σύλλογος μας ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ στα πλαίσια των Χριστουγέννων διοργάνωσε με επιτυχία τη Τρίτη 23/12/14 το Christmas Kid's Athletics
 Το 2005, η IAAF δημιούργησε μία παγκόσμια πολιτική στίβου για τη νεολαία από 7 μέχρι 15 χρονών,το πρόγραμμα «IAAF Kid’s Athletics». Αυτή η πολιτική έχει δυο στόχους:
- να καταστήσει το Στίβο ως το πιο πρακτικό ατομικό άθλημα στα σχολεία σε όλο τον κόσμο
- να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά από τις ομοσπονδίες και όχι μόνο να προετοιμαστούν για το μέλλον τους στο Στίβο με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
Οι «Κινητικές Δεξιότητες» στοχεύουν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και διασκέδαση παίζοντας «στίβο». Νέα αγωνίσματα και καινοτόμες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα
στα παιδιά να ανακαλύψουν βασικές κινητικές δράσεις: ταχύτητα, αντοχή, άλματα, ρίψεις.Τα αγωνίσματα αυτά θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να αποκομίσουν τα σημαντικότερα οφέλη του Στίβου μέσα από την πρακτική εξάσκηση όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση και η αυτοεκτίμηση.
 Η ομαδική συνεργασία αποτελεί μία βασική αρχή του «Στίβος για Παιδιά». Όλα τα μέλη μιάς ομάδας συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα είτε στην περίπτωση των δρομικών αγωνισμάτων (σκυταλοδρομίες) είτε ως ατομικοί συντελεστές στη συνολική βαθμολόγηση ομάδας (σε κάθε αγώνισμα). Η ατομική συμμετοχή συμβάλλει στο αποτέλεσμα της ομάδας και ενισχύει την έννοια της πολυτιμότητας της συμμετοχής κάθε παιδιού ξεχωριστά. Κάθε παιδί παίρνει μέρος σε όλα τα αγωνίσματα κάτι το οποίο αποτρέπει και την πρόωρη εξειδίκευση.
 Ο «Στίβος για Παιδιά» αποτελεί ένα θετικό παράγοντα αλλελεπίδρασης των παιδιών σε ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Στα αγωνίσματα ομάδων στα οποία ο καθένας συμβάλλει και συμμετέχει στο παιχνίδι δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να καταλάβουν να γνωρίσουν αλλά και να αποδεχτούν τις διαφορές τουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου